Tento web je pouze pro dospělé

Pokud vstoupíte, souhlasíte s našimi pravidly a podmínky, naše stránky využívájí soubory Cookies, které jsou nezbytné pro funkčnost webu.

Pravidla Webu

Vyberte jazyk

Odejít

Článek
Striptýz

Aneb cesta ke svobodě a sebevyjádření

V mnoha ohledech se svět striptýzu stal arénou pro umělecké sebevyjádření a osvobození, kde tanečnice nejen tancují před očima diváků, ale také odhalují své vlastní já. Rozhodli jsme se prozkoumat, jakým způsobem tato odvážná forma umění mění životy tanečnic a jaký význam má pro ně osobně.

 

Umělecké Sebevyjádření:

Striptýz je jako divadelní představení, kde každá tanečnice hraje hlavní roli ve svém vlastním příběhu. Rozhodli jsme se promluvit s Annou, talentovanou tanečnicí v jednom z nejprestižnějších striptýzových klubů, která nám sdělila: "Pro mě je každý tanec příležitostí ukázat svou jedinečnost. Zahazuji všechny své zábrany a stávám se umělkyní mého vlastního osudu." Pro Annu jakož to i pro spoustu dalších dívek, které tancují, striptýz neznamená jen tanec, ale projev svého vlastního já řečí těla. Je to umělecký akt, který rády prezentují svému publiku a tím ukazují, kdo jsou. V takovém tanci můžeme vidět vášeň a sebevědomí člověka tak, jako málo kde. 

 

Osvobození od očekávání:

Anna nám popsala, jak striptýz překračuje hranice společenských očekávání a normativů: "Je to moje volba a forma svobody. Odmítám, aby mě společnost definovala. Oceňuji svou sílu a krásu, a striptýz mi dává prostor to ukázat světu." Když nám toto Anna sdělila, byla z ní cítit velká síla a odhodlání, které v sobě ukrývá. Annu striptýz vnitřně naplňuje, proto by svou profesi neměnila navzdory předsudkům společnosti. 

Jsme ovšem rádi, že se striptýz dostává do popředí trendu dnešní doby a jeho forma Pole Dance neboli tanec u tyče je nyní brán jako plnohodnotný sport. Řekněme si na rovinu, fyzicky takový sport/tanec je celkem náročný a vyžaduje hodiny tréninku, aby tanečnice dokázala získat ladné a elegantní pohyby, které publikum tak rádo oceňuje.

 

Sebejistota a Sebevědomí v Praxi:

Rozhodli jsme se pohovořit si s psychoterapeutkou, která se specializuje na práci s tanečnicemi. Podle ní může striptýz přinést zvýšenou sebevědomost a sebejistotu. "Tanečnice překonávají své vlastní hranice a objevují sílu, kterou mnoho lidí nemá odvahu prozkoumat. To může mít pozitivní vliv na jejich celkové pohodlí a vztah k vlastnímu tělu." Takto se nám k tématu vyjádřila psychoterapeutka, která striptýz vnímá jako pozitivní věc k seberozvoji a poznání vlastního těla. 

 

Rozhovor s Annou:

Anna nám dále sdělila, že striptýz je pro ni způsobem emocionální terapie: "Tancování mi umožňuje vyjadřovat své emoce a propouštět stres. Je to pro mě intenzivní zážitek, který mi pomáhá zůstat propojenou s mým vlastním já." Anna při rozhovoru dále sdělila, že tanec je její záliba od malička a miluje ho. Tanec jí dodává pocit svobody a uvolnění. "Když tancuji cítím, že to jsem já. Vždy nechám všechny myšlenky v šatně a na pódiu jen zářím." Anna nám nakonec sdělila: "Pro mě není striptýz jen způsobem vydělávání peněz, ale uměleckým projevem mé existence."

 

Závěr:

Striptýz je na první pohled kontroverzní forma umění, které dává tanečnicím neuvěřitelnou šanci vyjádřit svoji sílu, individualitu a jedinečnost. Každý tanec je nejen vizuálním zážitkem, ale i cestou ke svobodě a sebevyjádření. Je tedy jasné, že striptýz může být pro mnohé ženy a muže silným nástrojem k objevení vlastní pravdy a osvobození, který je vždy vykonáván od srdce tanečníka.

Máš námět na nový článek?
Kontaktuj nás!